Oficina: 93.688.96.33  /

Raül: 627.263.065  /  Ernest: 606.435.203  / Guillem: 630.104.042

 

info@vicoat.cat

Pl. Vila 5-6 (local 2) Vallgorguina (08470) BCN   /

Què és l’Aluminosi?

L’aluminosi és un terme que els mitjans de comunicació van popularitzar, arran del col·lapse dels sostres d’un edifici en el barri del Turó de la Peira de Barcelona i que sovint s’aplica, erròniament, a la simple presència de ciment aluminós en les biguetes d’un sostre.

La utilització de ciment aluminós per a fabricar biguetes de formigó, va ser molt freqüent en el nostre país entre els anys 1950 i 1970, essent aquest un període històric expansiu demogràficament i en el que es va construir una part molt important del nostre parc edificat residencial. És per aquest motiu que la utilització del ciment aluminós està relacionat amb uns sistemes constructius de baixa qualitat, construïts amb molta precipitació i urgència, fets amb pocs mitjans, amb escassa normativa i amb una mà d’obra poc qualificada. Els edificis d’aquest període poden estar construïts amb biguetes fabricades amb ciment aluminós.

Com es pot saber si el formigó està format per ciment aluminós?

Venim al seu inmoble, extraiem una o diverses mostres de diferents parts de l’edifici (aproximadament de la mida d’un encenedor). La portem al laboratori i ens determinarà el tipus de conglomerat utilitzat, mitjançant la prova de l’oxina del BRE. Segons el tipus de precipitat de la mostra s’obtenen tres possibles resultats:

  • Ciment aluminós
  • No és ciment aluminós
  • No ha estat possible definir-ho: cal determinar-ho amb altres tècniques experimentals.

Què cal fer si es detecta biguetes fabricades amb ciment aluminós?

En primer lloc, no cal preocupar-se, nosaltres l’assessorem amb les accions o mesures preventives que cal prendre. Caldrà fer un diagnòstic de l’estat de conservació de les biguetes del sostre per tal de poder prendre la millor solució