Oficina: 93.688.96.33  /

Raül: 627.263.065  /  Ernest: 606.435.203  / Guillem: 630.104.042

 

info@vicoat.cat

Pl. Vila 5-6 (local 2) Vallgorguina (08470) BCN   /

El concepte de valoració i taxació moltes vegades genera confusió. Els dos conceptes l’objectiu és el mateix, aconseguir un valor a una propietat concreta. Però el mètode en cada cas cal comprendre.

Si estàs pensant en comprar o vendre un pis, una casa, un terreny i no saps que necessites t’ho expliquem:

Taxacions

Una taxació és un document legal que certifica el valor d’un immoble per una finalitat determinada. El procés per obtenir-la requereix utilitzar un barem oficial i objectiu. Només ho podrà realitzar un tècnic habilitat.

  • Taxacions per la concessió d’una hipoteca.
  • Taxacions per al repartiment de béns d’una herència.
  • Taxacions per a una separació conjugal.
  • Taxacions per a Hisenda.

El tècnics taxadors, han de posseïr el títol d’arquitecte o arquitecte tècnic (aparellador), per atorgar major objectivitat al procés, el tècnic ha de participar a una Societat de Taxació.

La Societat de Taxació és una empresa homologada i regulada pel Banc d’Espanya. Li pertoca revisar i ratificar la valoració emesa pel tècnic taxador. Cal que com empresa compleixi una sèrie de requisitis pel que fa a l’estructura, nombre de treballadors, membres del Consell d’Administració…

Valoracions

La valoració d’un immoble consisteix en estimar-se el preu més adequat, en relació a les seves característiques i estat del mercat immobiliari en un moment determinat.

Diferències entre valoració i taxació

La principal diferència entre una taxació i valoració és el grau d’oficialitat i en la finalitat que implica cada cas. La taxació li correspon un caràcter legal i la seva finalitat és concreta, en canvi la valoració està ms dirigida a propietaris que volen vendre i necessiten obtenir un preu de venda aproximat.